Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2020 – rozpočtová kapitola Ministerstva obrany

Radovan Vích 0

V Poslanecké sněmovně se projednává zákon roku – druhé čtení návrhu státního rozpočtu České republiky na rok 2020. Samozřejmě, že takto koncipovaný návrh nemohu já ani mí kolegové z SPD podpořit.
Důvodů je celá řada, ale jako hlavní důvod je ten, že tento rozpočet je již sám o sobě kontroverzní z hlediska 40 miliardového schodku v době ekonomického růstu, zvyšování daní a nízké nezaměstnanosti.

V této souvislosti jsem připravil pozměňovací návrh v rozpočtové kapitole Ministerstva obrany ve výši 489 miliónů korun. Jedná se o návrh rozpočtových opatření v oblastech snížení výdajů plánovaných pro vojenskou operaci Resolute Support v Afgánistánu. Tyto prostředky jsem navrhl převézt pro zajištění činnosti a rozvoje bojových sil, sil bojové podpory a bojového zabezpečení. Cílem tohoto návrhu je zejména snaha o nápravu dlouhodobého zanedbávání a rozvoje schopností pozemních sil naší armády Je to důsledek všech vlád od roku 2004, které armádu dlouhodobě přehlíželi, devastovali, zanedbávali anebo tzv. “ořezávali sádlo”.
Mé odůvodnění v rámci vystoupení v rozpravě je obsahem připojeného videa. Předpokládám však, že koalice ANO, ČSSD s podporou KSČM tento můj návrh zamítne ve třetím čtení stejně jako pozměňovací návrhy i mých kolegů z SPD.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *