Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Merkelová ve Španělsku, aneb tonoucí se stébla chytá!

Radovan Vích 0

Víkendové jednání mezi německou kancléřkou Angelou Merkelovou a španělským lidoveckým premiérem Pedrem Sánchezem je pouze dalším ze zoufalých pokusů odvrátit rozpad současné vládní koalice Křesťanských demokratů, Křesťansko-sociální unie a socialistů

V Bavorsku se konají za pár týdnů zemské volby a křesťansko-sociální unii Horsta Seehofera hrozí nejhorší poválečný volební výsledek z důvodu dopadů ilegální imigrace a nárůstu volebních preferencí proti imigrační AfD. To by s největší pravděpodobností znamenalo pád vlády a definitivní konec Angely Merkelové na pozici kancléřky.
Migrace trvale pokračuje a smlouva o přerozdělování ilegálních imigrantů a jejich navracení do první země registrace v rámci Evropské unie, známá pod názvem Dublin, dlouhodobě nefunguje a tak kancléřka, které je všechny do Evropy v roce 2015 pozvala, se zoufale snaží všemi silami a prostředky najít řešení a odvrátit tak katastrofu, která se na Evropu řítí. Španělsko je tak první zemí, jež s Německem uzavřela dohodu o navracení migrantů zachycených na německých hranicích, kteří se již dříve zaregistrovali ve Španělsku. Právě tudy dnes do Evropy míří nejvíce afrických obdivovatelů Alláha, když Itálie odmítá přijímat ve svých přístavech lodě neziskovek s migranty a stejně jako Řecko již tuto situaci nemá plně pod kontrolou. Migranti a jejich rozmísťování jsou podle německé kancléřky Angely Merkelové problémem všech zemí Evropské unie, nejen států podél Středozemního moře. Jeho řešení tak i nadále vidí ve vzájemné spolupráci všech států EU. Pro nás to znamená uvedení v praxi připravovanou smlouvu EK s pracovním názvem Dublin IV s návrhy na trvalé přerozdělování migrantů mezi jednotlivé členské státy EU s možností se z těchto kvót vykoupit.
Jednoznačně odmítám všechny tyto prvky nátlaku na jednotlivé suverénní státy. V oblasti ilegální imigrace musí být zachován status quo, tedy aby pravomoci včetně rozhodnutí o výběru zdrojových zemí, počtu migrantů, jejich odborné kvalifikace, možnosti odmítnutí žadatelů atd., zůstaly plně v kompetenci příslušných orgánů ČR.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *