Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Úmrtí tří našich vojáků v Afghánistánu.

Radovan Vích 0

Chci se připojit ke všem těm kondolencím a vyjádřit upřímnou soustrast rodinám a příbuzným tří vojáků kteří padli dnes ráno při plnění služebního úkolu v Afghánistánu.

Padli při odpovědném plnění rozkazů a  patří jim bez pochyby naše úcta. Pro mě osobně to není neznámé prostředí, takže vím jak je zde služba náročná.

Boj proti terorismu je z mého pohledu velmi důležitý. Válka trvá již sedmnáct let a není vidět konce války. Naši vojáci zde odvádějí špičkovou práci, to je však také otázka zvolené taktiky. Měla by se přehodnotit celková strategie na úrovni vedení NATO a operace Resolute Support. Žádná teroristická operace nemůže trvat 17 let. Taliban posiluje a roste distribuce opia. Dlouhodobě nesouhlasíme se způsobem jak byla a je vedena kampaň v Afghánistánu. Mise v Afghánistánu je pro nás a naše vojáky náročná po všech stránkách. Zdrojově, lidsky, finančně, materiálně. Je však z mého pohledu také nekonečná.

Jsme v SPD přesvědčeni, že Afghánistán je třeba nechat Afgháncům a nenutit jim politické, ani jiné pro ně cizí modely života. Ať ve své zemi žijí jak chtějí a za své peníze.Terorizmus nám dnes podle mého názoru hrozí především díky imigrační a multikulturní politice EU. Naše vojáky budeme potřebovat doma. Nás v této souvislosti mnohem více znepokojují vlajky Islámského státu, které se začínají objevovat na Balkáně.

Je všeobecně známé, že hnutí SPD nepodpořilo záměr zahraničních misí na léta následující v té podobě, která byla sněmovnou nakonec schválena. Navrhovali jsme optimalizaci počtu stávajících deseti zahraničních operací a to bez navyšování celkových počtů. Máme dlouhodobě výhrady ke stávající koncepci naší armády, která je budována jako zahraniční expediční sbor a nikoliv pro budování obrany našeho státu podle čl. 43 naší Ústavy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *